Twee mensen opgepakt in zaak van verdwenen Frans gezin

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het onderzoek naar het in Frankrijk mysterieus verdwenen gezin Troadec zijn vandaag in Brest twee mensen opgepakt, zo meldden meerdere Franse media. Procureur van Nantes, Pierre Sonnès, heeft aan de krant Le Monde de dubbele vrijheidsberoving bevestigd, zonder de identiteit van de betrokkenen te willen geven. Volgens RTL France gaat het om de zus en de schoonbroer van Pascal Troadec, de pater familias van het gezin. Het radiostation meent dat het onderzoek zich toespitst op een familieruzie.

Luidens de regionale krant Ouest France zouden er sporen van de twee verdachten zijn gevonden in de woning of auto van het gezin.

Radiozender Europe-1 voegt daaraan toe dat het duo in Brest wordt verhoord. Zij waren ook al op 25 februari kort verhoord, weet de site presseocean.fr.

Sinds 16 februari is er geen nieuws meer van Pascal en Brigitte Troadec, hun zoon Sébastien (21) en hun dochter Charlotte (18). In de gezinswoning is een grote hoeveelheid bloed gevonden. Vanwege de verdwijning is maandagavond een gerechtelijk onderzoek gestart naar vrijwillige doodslag, ontvoering en vrijheidsberoving.

bron: Belga