Games voor Nintendo Switch zijn niet lekker

Switch-game
Een spel voor de Nintendo Switch is tegenwoordig niet veel groter dan een postzegel.

Nintendo heeft vrijdag zijn nieuwe console, de Nintendo Switch, op de markt gebracht. Uniek is dat de games daarvoor echt vies smaken.

Games zijn niet om op te eten natuurlijk, maar Nintendo heeft de nieuwe spelletjes voor de Switch bewust extra vies gemaakt. In plaats van een cd’s verschijnen de nieuwste Mario- en Zelda-games tegenwoordig op kleine geheugenkaartjes. De Japanse spelontwikkelaar wil met de ranzige smaak voorkomen dat jonge kinderen die in hun mond steken.

“Om toevallig inslikken van de kaartjes te vermijden, vragen we gebruikers om ze uit de buurt van jonge kinderen te houden”, reageert Nintendo bij Quartz. “Bovendien hebben we ook denatoniumbenzoaat aangebracht om de spellen extra bitter te maken. Het product is niet giftig.”

De vieze smaak zou tot een uur lang op de tong blijven liggen. Denatoniumbenzoaat is bovendien het meest bittere product dat bekend is. Een keer likken zal voor de meeste kinderen dus genoeg zijn om de Switch-spelletjes ver uit de buurt van hun mond te houden.