Trump veroordeelt “heksenjacht” van Democraten tegen Sessions

Trump veroordeelt "heksenjacht" van Democraten tegen Sessions

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag (plaatselijke tijd) de “heksenjacht” veroordeeld van de Democraten tegen zijn minister van Justitie Jeff Sessions. Woensdag raakte bekend dat Sessions tijdens zijn hoorzitting in de Senaat in het kader van zijn nominatie als Attorney General gezwegen had over twee ontmoetingen die hij had met de Russische ambassadeur in de VS. “Jeff Sessions is een eerlijke man. Hij heeft niets verkeerds gezegd. Hij had zijn antwoord accurater kunnen verwoorden, maar het is duidelijk dat hij dat niet opzettelijk deed”, aldus Trump in een mededeling. “Dit hele verhaal is een manier voor de Democraten om hun gezicht te redden, nadat ze een verkiezing hebben verloren waarvan iedereen dacht dat ze ze hadden moeten winnen. De Democraten overspelen hun hand. Ze hebben de verkiezing verloren en nu hebben ze ook hun greep op de realiteit verloren. Het echte verhaal is dat van de illegale lekken van geklasseerde en andere informatie. Dit is een echte heksenjacht!”
Sessions kondigde donderdag aan dat hij zichzelf zal wraken bij elk lopend en toekomstig onderzoek naar mogelijke Russische inmenging tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen. Hij houdt echter vol dat hij tijdens zijn ontmoetingen met de Russische ambassadeur niet gesproken heeft over de campagne van Trump, en ze daarom ook niet had vermeld tijdens zijn hoorzitting toen hem werd gevraagd naar contacten tussen Trumps campagneteam en Moskou.
Verschillende Democraten hebben ondertussen opgeroepen tot het ontslag van Sessions. Bovendien hebben Democraten en Republikeinen woensdag al aangekondigd dat er een onafhankelijke onderzoekscommissie komt naar de banden tussen Trumps campagne en Rusland.

bron: Belga