Glansdebuut Snap inspireert Wall Street niet

door
Belga
Leestijd 1 min.

De geslaagde beursgang van techbedrijf Snap heeft Wall Street donderdag niet kunnen inspireren. De beursgraadmeters deden een stapje terug van de woensdag bereikte recordniveaus, ondanks het glansrijke debuut van het bedrijf achter de populaire foto- en videoberichtenapp Snapchat. Verder ging het aandeel Caterpillar flink omlaag.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 21.002,97 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,6 procent op 2381,92 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,7 procent op 5861,22 punten.

Snap steeg tot bijna 45 procent boven de introductiekoers van 17 dollar en was daarmee bijna 25 dollar waard. De gang naar Wall Street leverde het bedrijf zo'n 3,4 miljard dollar op en waardeerde Snap op 20 miljard dollar, gerekend op basis van de uitstaande aandelen. Tegen de slotkoers van donderdag was Snap zelfs rond de 30 miljard dollar waard.

Caterpillar leverde 4,3 procent in nadat bekend werd dat rechercheurs van onder meer de belastingdienst bij de machinebouwer waren binnengevallen. Over de aard van het onderzoek is niets bekendgemaakt. Het bedrijf liet weten mee te werken aan het onderzoek.

Verder stonden financiële aandelen in de Dow onder druk, na de opmars van een dag eerder na de positieve signalen door de Federal Reserve en president Donald Trump. Creditcardmaatschappij American Express verloor 2,2 procent en bank JPMorgan Chase ging 1,6 procent omlaag.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 2,2 procent lager op 52,66 dollar. Brent werd eveneens 2,2 procent goedkoper, bij 55,13 dollar per vat. De euro werd voor 1,0507 dollar verhandeld, tegen 1,0516 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga