Belgen in het buitenland - Mujangi Bia leidt Sion met twee goals naar halve finales Zwitserse beker

FC Sion heeft zich donderdag na een 5-1 overwinning tegen derdeklasser Kriens geplaatst voor de halve finales van de Zwitserse voetbalbeker. Geoffrey Mujangi Bia speelde de hele wedstrijd en scoorde twee doelpunten. Mujangi Bia wiste na een matige eerste helft op slag van rust de 0-1 van Omar Thalo uit. De ex-middenvelder van Standard scoorde na mistasten van de Kriens-doelman uit een vrije trap. Na de pauze trok Sion dankzij een hattrick van Moussa Konaté en een tweede treffer van de Congolese Belg het laken volledig naar zich toe.

De halve finales worden op 5 april afgewerkt, de finale vindt op 25 mei plaats in Genève. Sion won de Beker van Zwitserland in zijn geschiedenis al dertien keer, enkel Grasshoppers doet met negentien bekeroverwinningen beter.