Trump start toespraak met veroordeling van haat

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump begon zijn toespraak voor het Congres dinsdagavond met het veroordelen van antisemitisme en de moord op een Indiër bij een schietpartij in Kansas. "Vanavond, op het einde van Black History Month, worden we herinnerd aan de weg van ons land naar de burgerrechten en het werk dat er nog steeds is. De recente bedreigingen gericht op joodse gemeenschapscentra en het vandalisme op joodse begraafplaatsen, net als de schietpartij vorige week in Kansas, herinneren ons eraan dat we misschien wel een land zijn dat verdeeld is over beleid, maar ook een land zijn dat verenigd is in het veroordelen van haat en kwaad in al hun vormen", luidden Trumps eerste woorden.

Trump zei een boodschap van kracht en eenheid te willen brengen, en de balans te willen opmaken na een maand presidentschap. "Sinds mijn verkiezing hebben Ford, Fiat-Chrysler, General Motors, Sprint, Softbank, Lockheed, Intel, Walmart, en vele anderen aangekondigd dat ze miljarden dollar in de Verenigde Staten willen investeren en tienduizenden nieuwe Amerikaanse jobs zullen creëren".

Tijdens zijn toespraak zal Trump de senatoren en de leden van het Huis van Afgevaardigden informeren, en proberen overtuigen, van zijn plannen op het vlak van defensie, begroting en de gezondheidszorg.

bron: Belga