Open Vld-parlementslid wil Homans niet meer op inburgering en integratie

Open Vld-parlementslid wil Homans niet meer op inburgering en integratie

Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem wil een andere minister voor Integratie en Inburgering dan Liesbeth Homans (N-VA). “Ze doet niets anders dan polariseren en dan nog op basis van foute cijfers”, hekelt Van Volcem naar aanleiding van de heisa rond Unia. “Homans zou beter bevoegdheid Integratie en Inburgering aan haar laten voorbijgaan”, stuurde Van Volcem dinsdagochtend via twitter de wereld in. In één adem riep ze als lid van de meerderheid minister-president Geert Bourgeois (N-VA) op de bevoegdheden van zijn ploeg te herschikken. Bovendien alludeerde ze op een ontslag van Homans uit de regering, naar analogie met N-VA-staatssecretaris Elke Sleurs vorige week. “Misschien kan ze lijst ergens trekken :-)”

“Minister Homans heeft zeven bevoegdheden, maar als minister van Integratie en Inburgering vind ik niet dat ze de integratie bevordert”, verduidelijkt Van Volcem, die in het Vlaams Parlement ook de commissie voorzit bevoegd voor Inburgering. “Ze doet niets anders dan polariseren en dan nog op basis van foute cijfers. Ze doet haar taak echt niet goed.”

Volgens de liberale politica zou minister Homans beter een voorbeeld nemen aan haar partijgenoot en Mechels burgemeester Bart Somers. “Hij doet er alles aan om van integratie een succesverhaal te maken en is daarvoor beloond als beste burgemeester ter wereld.”

Van Volcem spreekt naar eigen zeggen in eigen naam. Fractieleider Bart Somers was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

bron: Belga