“Maandagavondvoetbal werd in 2015 al goedgekeurd”

Maandagavondvoetbal werd in 2015 al goedgekeurd

Met drie Belgische clubs in de achtste finales van de Europa League laait de discussie over het invoeren van maandagavondvoetbal weer op. De betrokken teams willen een extra rustdag, de tegenstanders vrezen minder toeschouwers en dus minder inkomsten. Volgens Pierre François, CEO van de Pro League, is het perfect mogelijk dat er dit seizoen play-offwedstrijden op maandagavond (20u30) worden afgewerkt. “De clubs verklaarden zich in 2015 al akkoord met maandagavondvoetbal in het geval een Belgische club de kwartfinales van een Europese competitie zou halen”, zegt hij. “De Pro League heeft dat voorstel goedgekeurd, opdat een club die Europees ver geraakt in de eigen competitie niet benadeeld zou worden. Ook met de rechtenhouders is er toen een akkoord gevonden. Maandagavondvoetbal is dus perfect mogelijk”, aldus François.

Op maandag 13 maart stelt de Pro League de kalender voor de play-offs voor, al zullen enkel de eerste twee speeldagen (weekends 2 en 9 april) vastgelegd worden. Een week later is bekend welke clubs (Genk, Gent of Anderlecht) doorstoten naar de kwartfinales van de Europa League en wordt er meer duidelijkheid geschept over de rest van de kalender.

België is met drie clubs in de achtste finales van de Europa League hofleverancier. Vanaf volgend seizoen zijn de Belgische clubs, door de vernieuwde competitieformule van de Europa League, minstens zeker van twee plaatsen (bekerwinnaar en vicekampioen) in de poulefase.

bron: Belga