Mannen dragen hun lange lokken steeds vaker los

BELGA DAVID STOCKMAN

Steeds meer mannen dragen hun lang haar los, terwijl tot voor kort het dotje of de ‘man bun’ nog de way to go was. Maar vergis je niet, ook in dat losse haar kruipt heel wat werk.

Ze zijn met velen, de mannen die hun haar vrolijk in het rond laten waaien. Jef van Echelpoel, de zanger van ‘Ziet em duun’, Ken uit Temptation Island en wielrenner Peter Sagan geven het goed voorbeeld. Ook BV-kapper Jochen Vanhoudt ziet de haarstijl steeds vaker, zo zei hij aan Het Nieuwsblad. “Ik vind het iets hebben”, liet hij optekenen. “Zeker met wat borsthaar, een baard en een snor. Het mag geen wildgroei zijn, maar als je mannelijk genoeg bent, past het wel. Je moet brede schouders hebben. En een schone kop haar. Geen dunne, steile lokken. Er moet volume inzitten.”

Let wel op: het kapsel ziet er misschien een tikje onverzorgd uit, maar er kruipt veel werk in. “Het kapsel ziet er wel nonchalant uit”, liet stylist Jody Van Geert weten aan Het Nieuwsblad, “maar er is veel product voor nodig. En een goeie knipbeurt. Het haar moet in laagjes gesneden zijn, want anders valt het te plat.” Hij wijst er ook nog op dat je best kiest tussen lang haar en een stoppelbaard of kort haar en een lange baard. Trop is immers te veel.