Rest van de week blijft wisselvallig

Rest van de week blijft wisselvallig

Vandaag valt er regen vanuit het westen en wint de wind aan kracht. De maxima bedragen ongeveer 10 graden in het centrum. ’s Avonds en ’s nachts is het buiig, soms met een winters karakter. De minima liggen rond 2 of 3 graden. Nog steeds staat er een goed voelbare wind. Morgen zijn er eerst nog buien, later wordt het tijdelijk droger maar met vrij veel wolken. Ook is het iets koeler, tot 5 graden. Dat meldt het KMI. Depressies over het zuiden van Scandinavië en de Noordzee leiden ook woensdag tot een snel wisselend weerbeeld. Al op het einde van de nacht en in de ochtend trekt een zone met regen en buien voorbij en op de Ardense Hoogten zijn dat winterse buien. Daarna is het tijdelijk droog met zelfs enkele brede opklaringen. In de loop van de namiddag wordt het opnieuw zwaarbewolkt met eerst lichte regen, in de loop van de avond gevolgd door matige regen. De wind waait matig tot vrij krachtig, eerst uit west tot zuidwest, dan tijdelijk uit zuid en later opnieuw uit zuidwest. Maxima van 5 graden in de Ardennen tot 10 graden in het westen en het centrum.

Na een laatste bui in de Ardennen wordt het donderdag meestal droog met soms brede opklaringen. Aanvankelijk staat er nog een stevige westenwind, maar in de loop van de dag wordt het rustiger en draait de wind naar het zuiden. Maxima van 6 tot 11 graden. Vrijdag wordt waarschijnlijk een dag met veel bewolking en opnieuw perioden met regen. Er staat een matige zuidelijk wind en met de aanvoer van zachte lucht krijgen we maxima van 8 tot 12 graden.

Met depressies dichtbij over Frankrijk en de Britse Eilanden verwachten we ook tijdens het weekend en begin volgende week wisselvallig weer met regelmatig regen of buien en soms ook veel wind. Het blijft zacht met temperaturen rond 10 graden of meer.

bron: Belga