Dewinter officieel Antwerps lijsttrekker voor Vlaams Belang in 2018

Dewinter officieel Antwerps lijsttrekker voor Vlaams Belang in 2018

Filip Dewinter is door de Antwerpse koepelraad van Vlaams Belang officieel aangeduid als lijsttrekker voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Dat heeft de partij vandaag bekendgemaakt. Het was al langer duidelijk dat Dewinter opnieuw het Antwerpse boegbeeld van zijn partij zou worden. Dewinter zal het onder meer moeten opnemen tegen huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA), vicepremier Kris Peeters (CD&V) en staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld). De Antwerpse koepelraad is het overkoepelend Antwerpse regiobestuur van het Vlaams Belang waarin alle Antwerpse afdelingsvoorzitters en mandatarissen zetelen. Dewinter werd er unaniem verkozen tot lijsttrekker. De nationale partijraad moet de kandidatuur wel nog formeel bevestigen.

“Filip Dewinter is ons bekendste Antwerpse boegbeeld en hij heeft al jaren ervaring in de Antwerpse politiek”, zegt koepelvoorzitter en kamerlid Jan Penris. “Filip staat garant voor een duidelijke en radicale campagne waarbij het Vlaams Belang de tolk moet zijn van de Vlaamse Antwerpenaren die de islamisering en de vervreemding van Antwerpen beu zijn.”

Dewinter wil zich naar eigen zeggen focussen op de thema’s immigratie en islamisering. “De N-VA heeft dan wel het stadhuis ingepalmd, maar de stad laten ze over aan radicaliserende moslims”, zegt hij. “De Wever verkoopt Antwerpen uit aan de islam. Aan de islamisering van onze stad moet een einde komen, want Antwerpen moet van ons blijven!”

In april begint Dewinter alvast aan een markt- en cafétoer door de Antwerpse wijken, waar buurtbewoners met hem in dialoog kunnen gaan. De suggesties die daaruit voortkomen, zullen verwerkt worden in het verkiezingsprogramma, klinkt het.

bron: Belga