Sterren uit Game of Thrones en Titanic overleden

Foto's HBO en Twentieth Century Fox Film Corporation

De filmwereld is in één klap twee talenten verloren. De Britse acteur Neil Fingleton, beter bekend als Mag the Mighty in de serie ‘Game of Thrones’, en de Amerikaanse acteur Bill Paxton, van onder andere ‘Titanic’, zijn overleden.

Fingleton (foto links) is zaterdag op 36-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Met zijn lengte van 2,32 meter was hij de grootste man van het Verenigd Koninkrijk en na zijn basketbalcarrière in de VS legde hij zich toe op acteren. In de HBO-serie Game of Thrones vertolkte de acteur de rol van reus Mag the Mighty. In de reeks ‘Doctor Who’ speelde hij slechterik The Fisher King.

 

Ook de Amerikaanse acteur Bill Paxton (foto rechts) is heengegaan. Hij is diezelfde dag op 61-jarige leeftijd overleden aan complicaties na een hartoperatie. Paxton was bekend van zijn rol in ’Titanic’, waarin hij schatzoeker Brock Lovett vertolkte. De acteur speelde ook mee in ’Apollo 13’ en ’The Terminator’. Paxton speelde in heel zijn carrière in meer dan tachtig films en series. Momenteel is hij nog te zien in de televisieserie ’Training Day’.

Bill Paxton in de televesieshow ‘Trainig Day’ – Foto Belga / F. Brown