Dit is waarom Cola anders proeft bij McDonald’s

Dit is waarom Cola anders proeft bij McDonald's
Foto Pexels

De Amerikaanse vestigingen van McDonald’s gaan met veel zorg om met hun Coca-Cola. Elk restaurant beschikt over een aantal speciale installaties om een specifieke smaak te garanderen.

Smaken verschillen en twisten bestaan, maar één ding staat vast in de Verenigde Staten: over de Plas proeft de Coca-Cola in McDonald’s-restaurants anders dan bij andere hamburgerketens. En het bedrijf gaat heel ver om die aparte smaak te behouden.

De cola wordt in heel wat fastfoodtenten aangeleverd in de vorm van siroop. Als je je beker vult, wordt die substantie aangelengd met water en ijsblokjes. In heel veel restaurants wordt de siroop geleverd in plastic zakken. McDonald’s staat erop ze het afgezet worden in roestvrije, stalen containers, schrijft Spoon University. De keten filtert de waterinstallaties ook vaak, “zodat onze dranken altijd aan onze standaard beantwoorden”, klinkt het.

Een ander belangrijk element is de temperatuur van de Cola. Hoe kouder, hoe beter de frisdrank, staat er op de website van Coca-Cola te lezen. Daarom legde McDonald’s overal geïsoleerde waterleidingen aan. Daardoor loopt constant gekoeld water, zodat de temperatuur steeds net boven het vriespunt blijft. Ook de siroop wordt nog eens gekoeld, voordat het in je beker terechtkomt.

Tenslotte, het strootje. Dat heeft een grotere diameter dan de drinkhulpmiddel van andere fastfoodketens. “Zo kan de volledige Coca-Cola-smaak aan al je smaakpapillen”, staat er op de website van McDonald’s.