Duitse gemeenteraad wilt worst op vegetarisch festival

Belga / B. Fahy

Een Duitse gemeenteraad doet moeilijk over een voedselfestival. Vegetarische gerechten staan centraal, dus de lokale specialiteit – een worst – krijgt er volgens de politici niet genoeg aandacht.

Op 23 april, een dag na de Dag van de Aarde, organiseert milieuorganisatie UmweltHaus een voedselfestival. Het feest heeft als bedoeling mensen bewust te maken van hun consumentengedrag en de invloed daarvan op de aarde. Daarom wilt de organisator enkel vegetarische maaltijden aanbieden.

Dat stoot de gemeenteraad van Kassel tegen de borst. Zij zouden graag hebben dat lokale producten ook een plaatsje krijgen op het evenement. En worsten horen daar nu eenmaal bij, betoogt CDU-lid Dominique Kalb volgens Hessenschau.

Volgens UmweltHaus is er niet voldoende ruimte voor extra kraampjes. Bovendien haalt de organisatie aan dat de productie van vlees zwaar weegt op het milieu.

Die redenering zal de lokale seniorenbond worst wezen. Zij hebben al aangegeven het festival te boycotten zolang er geen worst zal zijn.