Omloop Het Nieuwsblad - Peter Sagan heeft "mooie training" achter de rug

door
Belga
Leestijd 1 min.

Peter Sagan moest zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad net als vorig jaar zijn meerdere erkennen in Greg Van Avermaet. Omdat de wereldkampioen na de finish onmiddellijk een toilet opzocht, ging snel het verhaal dat Sagan ziek was. Maar dat gerucht ontkrachtte de Slowaak op zijn eigen manier.

"Dat ik naar het toilet moest? Iedereen heeft toch natuurlijke behoeften? Ook ik", lachte Sagan. "Ik heb hard gewerkt, maar heb het niet kunnen afmaken. Deze Omloop is een leuke koers, maar ik word opnieuw tweede."

"Voor de Taaienberg was ik bijna betrokken in een valpartij. Ik kon gelukkig nog via de graskant de gevallen renners ontwijken", vervolgde de renner van Bora-Hansgrohe. "Ik kwam terug in de kop van de wedstrijd en op de Taaienberg kregen we bijna het scenario van vorig jaar met een fikse demarrage. Ik moest Luke Rowe voorbijrijden op de kasseien en dat kostte veel energie."

"Toen we met drie voorop kwamen, wist ik snel dat we alles zouden moeten geven om voorop te blijven. Zo waren we toch al zeker van een podiumplaats. Het is me hier weer niet gelukt om te winnen. Maar ik ga blijven proberen. Ooit wil ik hier wel eens zegevieren. Het was alsof er een blauwdruk genomen werd van de vorige editie, althans wat betreft de sprint. Dit was alvast een mooie training voor wat nog volgt dit seizoen", besloot Sagan.

bron: Belga