Dagen Zonder Vlees beleeft avant-première met culinair festival in Antwerpen

In het Felix Pakhuis in Antwerpen is zaterdag de eerste editie van Dagen Zonder Vlees Tafelt van start gegaan, een tweedaags culinair festival in de laatste rechte lijn naar Dagen Zonder Vlees, de jaarlijkse actie waarbij deelnemers proberen om 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk van het menu te schrappen. Op het festival kan men vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en zich laten inspireren door de BV’s die dit jaar de boegbeelden zijn van Dagen Zonder Vlees. Dagen Zonder Vlees is dit jaar aan zijn zesde editie toe en wil van 1 maart tot en met 15 april opnieuw tienduizenden mensen overtuigen om geen of minder vlees te eten. De bewustwordingscampagne linkt vleesconsumptie aan onze (te grote) ecologische voetafdruk en laat deelnemers dan ook heel concreet zien welke bijdrage ze leveren aan het milieu. Deelnemen kan al vanaf één dag per week vegetarisch eten.

Ook dit jaar nemen bekende koppen als Eva De Roo, Marleen Merckx, Tomas De Soete en Rani De Coninck het voortouw. Verschillenden onder hen stuurden ook een recept in voor het tweede Dagen Zonder Vlees-kookboek, dat zaterdag op het festival werd voorgesteld. Naast vegetarische recepten staan daarin ook tips om op een duurzame manier te koken.

Dagen Zonder Vlees Tafelt is zaterdag open tot 20 uur, nadien staat er nog een afterparty gepland. Zondag kunnen liefhebbers opnieuw van 10 tot 20 uur in het Felix Pakhuis terecht. Tickets kosten 10 euro aan de kassa, de meeste activiteiten zijn in die prijs inbegrepen.

bron: Belga