Tom Boonen neemt afscheid op 29 april in Mol

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tom Boonen zal op zaterdag 29 april zijn laatste kilometers als renner afwerken. Dat meldde hij vrijdagavond tijdens een persconferentie naar aanleiding van de openingsklassieker de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik kreeg de raad alsnog een afscheidskoers te organiseren", stelde Boonen. "Wilfried Peeters kwam daar mee af. En eigenlijk vind ik het ook wel leuk dat ik met een gentlemensrace afscheid kan nemen van mijn fans", klonk het.

"De wedstrijd zal op en rond het Zilvermeer van Mol gereden worden. Graag nodig ik een pak ex-collega's uit. Namen kan ik nog niet echt meegeven maar Mark Cavendish, Peter Sagan en Mario Cipollini staan op mijn verlanglijstje en hebben al voor 99,9 procent toegezegd. Er zullen nog andere grote namen op de affiche komen. Ik lig nog tot en met 30 april onder contract bij Patrick Lefevere en Quick-Step Floors en mag die dag dus niet in een zwarte trui rijden dan", lachte Boonen.

Boonen, bezig aan zijn laatste weken als profrenner, start zowel zaterdag (Omloop Het Nieuwsblad) als zondag (Kuurne-Brussel-Kuurne) als kopman bij Quick-Step Floors. Met drie zeges (2007, 2009, 2014) is Boonen recordhouder in Kuurne-Brussel-Kuurne, de Omloop staat (nog) niet op zijn erelijst.

bron: Belga