Premier League - Leicester City zet coach Claudio Ranieri op straat

door
Belga
Leestijd 2 min.

Leicester City heeft de samenwerking met Claudio Ranieri beëindigd, dat maakte de Engelse uittredende landskampioen donderdagavond bekend. De 65-jarige Ranieri was sinds juli 2015 aan de slag in het King Power Stadium en schreef vorig seizoen voetbalgeschiedenis door Leicester City, dat gold als een degradatiekandidaat, zijn allereerste titel in de Premier League te bezorgen. Een seizoen eerder waren de Foxes nog ontsnapt aan degradatie.

Negen maanden later gaat het Leicester City evenwel niet voor de wind. De landskampioen vecht tegen de degradatie en pakte slechts één punt uit zijn laatste zes competitiewedstrijden. Na 25 speeldagen staat Leicester City op de zeventiende plek, slechts één punt boven de degradatiestreep. Ranieri loodste Leicester wel nog naar de achtste finales van de Champions League. Daarin verloor de Engelse kampioen woensdag de heenwedstrijd in Sevilla met 2-1, maar het doelpunt van spits Jamie Vardy geeft Leicester wel perspectieven op een historische plaats in de kwartfinales van het kampioenenbal.

"Zijn status als de meest succesvolle coach staat buiten kijf, maar de resultaten van de huidige campagne brengen het voortbestaan van de club in de Premier League in gevaar. Het bestuur denkt dat nieuw leiderschap nodig is in het belang van de club. We moeten de toekomst van de club boven persoonlijke sentimenten stellen, hoe sterk die ook zijn", klinkt het op de clubwebsite. Ranieri werd vorige maand op het FIFA-gala nog uitgeroepen tot beste coach van 2016.

De club gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De assistenten Craig Shakespeare en Mike Stowell nemen het roer voorlopig over.

.

bron: Belga