Partijbestuur N-VA van start

door
Belga
Leestijd 1 min.

N-VA-voorzitter Bart De Wever presenteert de leden van het partijbestuur donderdagavond zijn kandidaat om staatssecretaris voor Armoedebestrijding Elke Sleurs op te volgen. Dat het om een vrouw zal gaan, is het enige dat de toppers voorlopig kwijt willen. Als het partijbestuur zijn fiat heeft gegeven komt de partijraad nog samen, waarin alle parlementsleden zetelen. De voornaamste kanshebbers voor het staatssecretariaat - Zuhal Demir, Sarah Smeyers en Helga Stevens - lieten zich nog niet opmerken aan de zaal in Neder-Over-Heembeek waar het bestuur samenkomt. Outsider Valerie Van Peel wou wel kwijt dat ze het gebeuren "spannend" vindt.

"Een vrouwelijke kandidaat zou het beste zijn", zei Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans. Of hij het liefst iemand uit Limburg in de federale regering ziet? "Zwijgplicht", aldus de Riemstenaar.

Witte rook wordt in Neder-Over-Heembeek pas laat op de avond verwacht. De plenaire zitting van de Kamer loopt immers uit en ook de federale parlementsleden moeten hun zeg komen doen.

bron: Belga