Jacques Borlée mikt met Tornados op podium in Belgrado

door
Belga
Leestijd 2 min.

Volgende week zondag (5 maart) verdedigen de Belgian Tornados hun titel op de 4x400 meter tijdens het EK indoor in Belgrado. Twee jaar geleden snelde Julien Watrin samen met Dylan, Jonathan en Kevin Borlée naar het goud in Praag. Van de tweeling zal er volgend weekend in principe slechts één aantreden, zo bevestigde vader en coach Jacques Borlée donderdagavond tijdens een persmoment in de Gentse Topsporthal. In vergelijking met 2015 komt Robin Vanderbemden in het team. Hij zal als startloper fungeren. Ook Julien Watrin en Dylan Borlée zullen in de Servische hoofdstad in actie komen. Het kwartet wordt volgemaakt door Kevin of Jonathan Borlée.

Vader Borlée wilde de woensdag 29 geworden tweeling eigenlijk sparen, maar omdat er geen alternatief is, zal één van beide toch deelnemen aan het EK indoor. "Ik had gehoopt dat jongeren hun plaats zouden innemen, maar niemand heeft in de 47 seconden gelopen", legt Jacques Borlée uit.

Op het BK indoor van afgelopen weekend ging de titel op de 400 meter naar Alexander Doom in 48.21. Hij won, in afwezigheid van de Borlées, voor Samba Fall (48.52) en Michaël Rossaert (48.61). Kevin en Jonathan vertoeven momenteel nog op stage in Australië en keren pas volgende week dinsdag terug naar huis. "Ik ga kijken hoe ze recupereren en de jetlag verteren", zegt vader Jacques. "In overleg zullen we de knoop doorhakken. Ik wil weten wie het meeste zin heeft."

Ook zonder Kevin of Jonathan mikken de Belgian Tornados op eremetaal in Belgrado. "We moeten ambitieus zijn en de lat altijd hoog liggen. We gaan voor een podiumplaats." Na het EK indoor is het volgende doel het WK relays in de Bahama's op 22 en 23 april. Daar hoopt Jacques Borlée een ticket voor het WK af te dwingen. Dé afspraak in 2017 is immers het wereldkampioenschap in augustus in Londen. Daar willen de Tornados de ontgoocheling van de gemiste olympische medaille in Rio doorspoelen.

"Onze vierde plaats op de Spelen was heel hard, maar je moet zoiets aanvaarden", zegt Jacques Borlée. "We blijven ongelofelijk ambitieus."

bron: Belga