Waarschuwing voor gaskookplaten en gasfornuizen van Bosch en Siemens

Waarschuwing voor gaskookplaten en gasfornuizen van Bosch en Siemens

Consumenten moeten controleren of hun gasfornuis of tafelgaskookplaat van Bosch of Siemens wel veilig is. BSH Home Appliances vraagt aan alle eigenaars van gaskooktoestellen van de merken Bosch en Siemens, die tussen 2006 en 2011 werden geproduceerd, om na te gaan of ze uit die periode dateren. De gaskoppeling van bepaalde toestellen is mogelijk beschadigd waardoor er ongecontroleerd gas kan ontsnappen. Dat zou kunnen leiden tot explosiegevaar, aldus BSH Home Appliances Belgium. Globaal gaat het om 170.000 gasovens. In België gaat het om ongeveer 42.000 toestellen, bevestigt Bruno Vermoesen, projectleider van de veiligheidsactie, vandaag.

Om na te gaan of deze vrijwillige veiligheidsactie van toepassing is op hun apparaat, worden eigenaren verzocht om de gegevens (model- en lotnummer) van hun apparaat te controleren op www.gascookingsafety.com of te bellen met het gratis hulpnummer 0800 97 773.

Eigenaars van de genoemde toestellen moeten onmiddellijk de gastoevoer naar het apparaat afsluiten en de klantendienst contacteren. Het bedrijf biedt eigenaren van de apparaten gratis vervanging van de gaskoppeling aan door een erkende monteur, bij de eigenaar thuis.

BSH vraagt vooral klanten die de gegevens van hun apparaat al eerder gecontroleerd hebben en van wie de gaskoppeling toen niet vervangen hoefde te worden, om hun apparaat opnieuw te controleren.

bron: Belga