Tom Boonen kent ploegmaats voor openingsweekend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Quick-Step Floors heeft zijn selecties vrijgegeven voor Omloop Het Nieuwsblad (WorldTour) en Kuurne-Brussel-Kuurne (1.BC), respectievelijk zaterdag (25/2) en zondag (26/2). Tom Boonen, die bezig is aan zijn laatste weken als profrenner, start twee keer als kopman. In Omloop Het Nieuwsblad krijgt Boonen als ploeggenoten Philippe Gilbert, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Julien Vermote, de Tsjech Zdenek Stybar, de Nederlander Niki Terpstra en de Italiaan Matteo Trentin naast zich. Voor K-B-K komen Tim Declercq en Dries Devenyns in de plaats van Keisse en Terpstra. De 36-jarige Boonen is klaar voor het Belgische openingsweekend. "Ik ben met een goed gevoel teruggekeerd uit Oman, ondanks die valpartij in de eerste etappe. Die rit was overigens mijn enige doel in die race. Maar verder kende ik goeie dagen in Oman en kon ik de voorbereiding afwerken die ik wilde. Die week had ik 1.200 km in de benen, dus dat is perfect."

"Ik ben blij dat ik in België kan starten", vervolgt Boonen, die na Parijs-Roubaix op 9 april zijn fiets aan de haak hangt. "Omloop Het Nieuwsblad is altijd een speciaal evenement, een belangrijk moment in Vlaanderen: de eerste wedstrijd, de eerste keer dat mensen naar buiten komen om te supporteren, de eerste keer dat we in België koersen, de eerste keer op de kasseien. Ik kan er niet op wachten!"

Met drie zeges (2007, 2009, 2014) is Boonen recordhouder in Kuurne-Brussel-Kuurne. Omloop Het Nieuwsblad staat (nog) niet op zijn erelijst.

bron: Belga