Internaat verbiedt kijken naar Temptation Island

SBS Belgium

Een onderwijsinstelling in het West-Vlaamse Meulebeke heeft besloten om het programma Temptation Island te verbieden in het internaat. De sportschool vond het niet verantwoord dat jongeren naar zulke uitzendingen kijken.

“Dit is geen gezonde vorm van ontspanning voor meisjes van vijftien jaar en het strookt niet met onze waarden”, aldus beheerder Carlos Devos. De school wilde een duidelijk standpunt innemen en besloot een mail te sturen naar alle ouders met de boodschap dat het omstreden programma er voortaan niet meer te bekijken valt.

Tegenwind

Hoewel de ouders instemmen met deze beslissing, zijn de leerlingen van de middelbare

Foto SBS Belgium

school het er niet mee eens. Zij vinden dat ze oud genoeg zijn om zelf te beslissen over welke programma’s ze willen bekijken. Daar is echter weinig oor naar, want indien ze betrapt worden met hun computer, zal deze in beslag genomen worden.

Experts

Ook deskundigen zijn het niet helemaal eens met de beslissing van het internaat. Door het programma te verbieden wordt het kijken ervan des te aantrekkelijker. “We kunnen hen wél beschermen door duidelijk te maken dat wat ze zien op televisie niet altijd strookt met de werkelijkheid”, zegt klinisch seksuologe Chloé De Bie. Professor mediapsychologie Steven Eggermont (KU Leuven) vindt de poging verdienstelijk, maar zulke stereotypen als in Temptation Island komen ook in andere programma’s voor, zo schrijft het Nieuwsblad.