Wall Street sluit opnieuw met records

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag op nieuwe recordstanden gesloten. Beleggers op Wall Street hadden een lang weekend achter de rug, want maandag bleef de Amerikaanse beurshandel vanwege de viering van President’s Day dicht.

De index Dow-Jones eindigde 0,6 procent in de plus op 20.743,00 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2365,38 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent tot 5865,95 punten.
Winkelketen Wal-Mart ging 3 procent omhoog. Het bedrijf wist met name zijn onlineverkopen stevig op te voeren. Maar ook bij de fysieke winkels deed Wal-Mart het beter dan verwacht. Het bedrijf maakte tevens bekend het dividend te zullen verhogen.
Doe-het-zelfketen Home Depot won 1,4 procent na meevallende kwartaalcijfers. Het klusbedrijf blijft profiteren van de aantrekkende woningmarkt in de VS. Doordat de huizenprijzen in de lift zitten, zijn huiseigenaren nog altijd bereid meer geld te investeren in hun woning.
Levensmiddelenconcern Kraft Heinz verloor 1,8 procent. Beleggers kregen dinsdag voor het eerst de kans om te reageren op de mislukte fusiepoging met Unilever. Het Brits-Nederlandse bedrijf had het voorstel eerder al resoluut afgewezen, maar afgelopen weekend maakten de partijen bekend dat vervolgstappen er nu ook even niet inzitten. Vrijdag steeg Kraft Heinz nog sterk na bekendmaking van het fusievoorstel.

bron: Belga