POLL: Wie is de mol na een venijnige derde aflevering ?

Foto Vier

Presentator Gilles de Coster vertelde het al in de teaser, maar de derde uitzending van De Mol was er eentje die gemeen uit de hoek kon komen. Het werd een aflevering met vliegende deelnemers, een black-out en grapjes. Opgepast: spoiler alert!

In de eerste proef testen zes van de acht deelnemers hun kennis en inschattingsvermogen terwijl Marzena en Annelies in een wellness genieten. Wanneer Eline, Bertrand, Davey en Sam een voor een plaatsnemen op een drijvend luchtkussen om raadsels op te lossen, besluiten Hans en Robin om hun medekandidaten goed in te schatten. Als het duo op de knop drukt, worden de andere deelnemers de lucht in gekatapulteerd.

Foto Vier

Eline, Sam en Davey worden niks wijzer uit hun raadsels, maar die laatste geeft toe dat hij het zijne op een bureaustoel kan oplossen. Bertrand is de enige die zijn opdracht tot een goed einde brengt en zo vijfhonderd euro in de pot stopt. Het bedrag kan verdrievoudigd worden als Robin het diertje kan raden dat Hans boetseert op het luchtkussen.

Voor de opdracht gaf Robin toe dat hij wachtte op een duidelijk signaal van de mol, maar dat signaal kwam van hemzelf. Hij antwoordde met ‘mol’ op de vraag wat Hans boetseerde, maar het beeldje was niet duidelijk. Of is het toch een mollenstreek?

Robin en zijn vijf projectielen genieten achteraf op café van een gezellige dag en ondertussen krijgen Annelies en Marzena een rondleiding in het natuurhistorisch museum van Zuid-Afrika. Hun opdracht is simpel: zorg ervoor dat je medekandidaten niet gepakt worden terwijl ze drie voorwerpen stelen.

Foto Vier

Marzena en Annelies beschikken over dezelfde camerabeelden als de bewaker en met een walkie-talkie bestuurt Marzena de andere duo’s. Op Annelies moet Marzena niet rekenen, want die had een black-out.

Venijnige eliminatie

De volgende dag volgt de derde eliminatieproef, maar deze verloopt iets anders dan de normale. De kandidaten krijgen een speciale bril opgezet waarmee ze kunnen zien of ze een groen of een rood scherm krijgen. Het is aan de andere deelnemers om uit te maken wie het rode scherm krijgt, want zo kunnen ze de persoon die het slechtste scoorde naar huis sturen.

Als de kandidaten slecht gokken, gaat diegene met de voorlaatste score naar huis. Alle verdenking valt op Annelies omdat zij geschokt reageerde, maar zij kreeg een groen scherm. Het is de West-Vlaamse Marzena die het spel moet verlaten.

Foto Vier

Sam was in deze uitzending de grappenmaker, want het lichtgewicht vloog van het drijvend luchtkussen in een mooie boog over het water. In het museum had hij meer oog voor de vlinders dan voor de lasers en wanneer hij Davey vroeg of die broeken met zakken had, barstte Sam in lachen uit als blijkt dat ook hij geen broekzakken in zijn broeken heeft.