City en Monaco strooien met doelpunten

Manchester City heeft in de heenronde van de achtste finales van de Champions League een moeilijke avond beleefd tegen een sterk spelend Monaco, maar wist toch te winnen met 5-3. In de andere wedstrijd versloeg Atletico Leverkusen met 2-4.
Jelle

Met Manchester City en Monaco stonden twee aanvallende ploegen tegenover elkaar, wat meteen vuurwerk opleverde. De aanvallen volgden elkaar op, en ook de goals bleven niet uit. Na een fantastische dribbelactie en assist van Leroy Sané, tikte Raheem Sterling de bal eenvoudig binnen: 1-0 voor City.

Radamel Falcao had echter geen zin in een nederlaag. De Colombiaan heeft de vorm van zijn beste dagen teruggevonden en scoort tegenwoordig bijna elke match. Zo ook nu. Na een slechte uittrap van City-doelman Willy Caballero, die overigens al heel de tijd slecht stond uit te voetballen, belandde de bal bij Fabinho. Die schilderde het leer perfect op het hoofd van Falcao, die binnenkopte.

Geen penalty

City kreeg niet veel later een tweede dreun. Kevin De Bruyne bracht Sergio Agüero (foto links) mooi alleen voor doelman Danijel Subasic, die de Argentijn neerhaalde. De scheidsrechter, ongetwijfeld met de reputatie van ‘el Kun' indachtig, zag echter een schwalbe. Geen penalty maar geel voor Agüero, een koude douche. City was van de kaart en Monaco profiteerde. De razendsnelle Kylian Mbappé maakte er vlak voor de rust 1-2 van.

Wel penalty

Monaco kwam bezeten door het heilig vuur uit de kleedkamer en versierde al na enkele minuten een penalty, maar Falcao trapte op de doelman. Een dure fout, want in de 58ste minuut lanceerde Sterling een tegenaanval. Hij bezorgde Agüero de bal, die binnentikte.

Doelpuntenfestival

Falcao had echter nog steeds geen zin om te verliezen en trok ten aanval. Slechts enkele minuten na de 2-2 maakte hij er 2-3 van met een heerlijke lob over Caballero. Beide ploegen bleven kansen creëren en in de 71ste minuut knalde Agüero de bal met een karatetrap in doel na een hoekschop: 3-3. De doelpuntenmachine bleef draaien. Een kwartier voor affluiten was het de beurt aan John Stones om te scoren voor City: 4-3. Nu begon Monaco echt te kreunen onder de toenemende druk van Manchester, terwijl die laatsten alsnog een goede uitgangspositie voor de terugmatch wilden versieren. In de 82ste minuut maakte Sané er 5-3 van.

In de andere match was Atletico de betere van Leverkusen. Het werd 2-4, met goals van Saul Niguez, Antoine Griezmann, Kevin Gameiro en Fernando Torres.