Werken voor Jan De Nul: «Hier druk je mee je stempel»

door
marketing
Leestijd 2 min.

Naam: Kevin Lommens

Leeftijd: 38 jaar

Studies: Graduaat Toegepaste Informatica

Functie: Payroll Project Analyst

Bedrijf: Jan De Nul Group

Kevin Lommens werkt op de payroll afdeling die deel uitmaakt van de personeelsdienst. Jan De Nul Group is marktleider in bagger- en maritieme werken, alsook in gespecialiseerde diensten voor de offshore markt.  De groep is bovendien een belangrijke speler in de civiele bouw- en milieusector. In het kantoor in België, gelegen in Aalst, werken een 800-tal medewerkers.

Wat houdt je job in?

“Onze payroll-afdeling bestaat uit vier mensen die verantwoordelijk zijn voor de correcte en tijdige uitbetaling van onze werknemers wereldwijd. Dat zijn er maar liefst 7.500. We werken niet met een sociaal secretariaat, maar beheren het hele traject intern. Dat is zeker een meerwaarde: je bent betrokken bij het bedrijf en maakt het mogelijk je stempel te drukken op het werk.”

Wat vind je het leukste aan je job?

“Zonder enige twijfel de diversiteit. Ik verdiep me in de HR-materie, maar blijf ook verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling errond. Mijn achtergrond in de ICT is hiervoor perfect. HR-wetten en –richtlijnen veranderen non-stop, wat ook een bijsturing vraagt in de software. Die wordt continu aangepast en verbeterd. Laat me stellen dat hier geen enkele dag dezelfde is. Gelukkig.”

Aan welk project werk je momenteel?

“De laatste jaren is het personeelsaantal sterk toegenomen. De projecten binnen onze afdeling volgen elkaar pijlsnel op. Ook nu staat er heel wat op stapel. Wat meteen de reden is waarom we een collega zoeken om ons team te versterken. Momenteel nemen we de informatiestromen tussen onze HR-dienst en de andere afdelingen onder de loep. De bedoeling is een standaardisatie te introduceren. Zeker en vast een boeiend project.”


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Jan De Nul Group.