VUB-studenten pleiten bij minister Smet voor meer openbaar vervoer ’s nachts

VUB-studenten pleiten bij minister Smet voor meer openbaar vervoer 's nachts

De studentenraad van de Vrije Universiteit Brussel gaat 21 februari op het evenement VUBrusselt zijn standpunten over het openbaar vervoer, met name ’s nachts, overhandigen aan Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (sp.a). Voor het evenement en aansluitend feest in de Beursschouwburg worden speciale partybussen ingelegd om de studenten veilig naar hun kot te brengen. De VUB-studenten willen graag dat het nachtnetwerk van het Brusselse openbaar vervoer vanaf donderdagnacht, een traditionele uitgaansavond voor studenten, versterkt wordt. Het aantal studenten dat ’s avonds naar het stadscentrum trekt neemt voortdurend toe, maar het nachtnetwerk is er niet op afgestemd.

Naast een pleidooi voor meer nachtvervoer reiken ze minister Smet ook enkele alternatieve voorstellen aan zoals een systeem waarbij verenigingen tegen een aanvaardbare prijs een bus kunnen huren van het Brussels Gewest. Dit kan een gewone bus van de MIVB zijn, of speciaal daarvoor ingerichte partybussen.

Het evenement VUBrusselt gaat op dinsdag 21 februari door in de Brusselse Beursschouwburg. Vanaf 17u kunnen studenten deelnemen aan de citygame Brusseleir en wordt het Beurscafé geopend voor een VUB After Work drink. Om 19u30 worden de standpunten van de VUB-studentenraad overhandigd aan de minister en daarna verzorgen verschillende muzikanten en DJ’s, onder meer Eva De Roo tot 3u ’s nachts het muzikaal programma.

bron: Belga