Wereldkampioene Sanne Cant pakt vijfde zege op rij in Oostmalle

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sanne Cant (Beobank-Corendon) heeft vandaag in Oostmalle de Internationale Sluitingsprijs bij de vrouwen elite gewonnen. De 26-jarige wereldkampioene haalde het ruim afgescheiden, na een solo die ze al in de eerste ronde had opgezet, van Laura Verdonschot en de Nederlandse Maud Kaptheijns. Loes Sels werd vierde voor de Nederlandse Annemarie Worst. Het was Sanne Cant, gisteren niet aan de start in Leuven omdat er problemen waren met het startgeld, die reeds in de openingsronde alleen op avontuur trok. Annemarie Worst nam de koppositie van een achtervolgende groep, waar onder meer ook Laura Verdonschot, Loes Sels en Maud Kaptheijns deel van uitmaakten. Cant bleef de wetten dicteren, terwijl achter haar Laura Verdonschot op jacht ging naar de tweede plaats. Zij kreeg felle tegenkanting van Kaptheijns, maar de renster van Marlux-Napoleon Games kon haar dichtste ereplaats veiligstellen. Even was er nog opschudding toen Sanne Cant ten val kwam bij de balkjes, maar Cant kon zonder kleerscheuren haar weg verderzetten richting haar vijfde zege op rij in Oostmalle.

"Het was plezant koersen vandaag. Zonder veel modder en veel zand. Ik reed trouwens in mijn eigen streek en dit voor een pak supporters. Daarom wou ik me vandaag voor die mensen zeker tonen", lachte Sanne Cant. "Ik ben blij over mijn seizoen. Ik heb eindelijk die regenboogtrui kunnen pakken. Er hangt er eentje in mijn woonkamer, vlak naast het televisietoestel. Zo kan ik er elke dag naar kijken. Gisteren was ik er niet bij omdat er in Leuven wat problemen waren met het startgeld en daarom nam ik het besluit daar niet te vertrekken. Hier werd ik wel correct betaald."

Eerder op de dag was Eli Iserbyt de sterkste bij de beloften. De West-Vlaming hield Quinten Hermans van zich af. In de strijd voor de derde plaats was Thijs Aerts in een sprint met de Nederlander Maik van der Heijden net iets sneller. Bij de junioren ging de zege naar Jelle Camps. De Nederlander Ryan Kamp eigende zich de tweede plaats toe, voor Toon Vandebosch en bij de nieuwelingen mocht de Nederlander Luke Verberg het zegegebaar maken. Joachim Van Looveren moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats, terwijl Lennert Belmans beslag legde op de laatste podiumplaats.

bron: Belga