Turkse ordediensten pakken 26 mensen op na aanslag in zuidoosten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een dag na een aanslag in het zuidoosten van het land die twee mensen het leven kostte, hebben de Turkse ordediensten 26 mensen opgepakt. Ze wijzen met de vinger naar de Koerdische separatisten van de PKK. Bij een aanslag met een bomauto in Viransehir in de provincie Sanliurfa kwamen gisterenavond een kind en een veiligheidsagent om het leven. De aanval was gericht op een residentie waar bedienden van een plaatselijke rechtbank verblijven. "We denken dat de terreurorganisatie PKK deze aanslag heeft gepleegd", zo verklaarde gouverneur Güngör Azim Tuna. De autoriteiten deelden mee dat 26 mensen in hechtenis zijn genomen in het kader van het onderzoek.

De aanslag gebeurde enkele uren nadat president Recep Tayyip Erdogan het startschot had gegeven voor de campagne voor het referendum van 16 april. Hij hoopt dat de Turken die dag groen licht zullen geven voor een grondwetsherziening die de presidentiële macht sterk uitbreidt.

Erdogan hield gisteren een meeting in de provincie Kahramanmaras, die grenst aan Sanliurfa. Vandaag houdt de president toespraken in Elazig en Malatya, eveneens in het zuidoostelijke deel van Turkije, waar de Koerden de meerderheid uitmaken.

Bron: Belga