Trump noemt verschillende media “vijanden van Amerika”

Trump noemt verschillende media
Trump noemt verschillende media "vijanden van Amerika"

In een nieuwe uithaal naar de media noemde de Amerikaanse president Donald Trump de grote Amerikaanse televisiekanalen en de New York Times vrijdag op Twitter “vijanden van de Amerikanen”. Trump stuurde de tweet de wereld in kort na zijn aankomst in Florida, waar hij voor het derde weekend op rij zal verblijven in zijn luxueuze buitenverblijf Mar-a-Lago.
“De FAKE NEWS media (de falende @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) zijn niet mijn vijanden, het zijn de vijanden van de Amerikanen!”, schreef hij.
Enkele minuten eerder had de president een gelijkaardige tweet geplaatst, zonder de zenders CBS en ABC en met de boodschap “WALGELIJK!” erbij. Hij verwijderde de tweet om een nieuwe te posten waarin de zenders wel vermeld werden.
Afgelopen donderdag sloeg Trump de Amerikaanse pers nog met verstomming, door de manier waarop hij zich opstelde tijdens zijn eerste persconferentie op het Witte Huis. “Ik ben hier om mijn boodschap rechtstreeks over te maken aan de mensen (…) omdat veel journalisten in ons land jullie niet de waarheid zullen vertellen en de geweldige mensen in dit land niet met het respect zullen behandelen dat ze verdienen”, zo begon hij donderdag.
Terwijl zowel de Amerikaanse als de buitenlandse media Trumps gedrag tegenover de pers veroordeelden, juichten rechtse commentatoren het toe. Zo kreeg hij onder meer bijval van de bekende conservatieve radiopresentator Rush Limbaugh.
De president nam het compliment van die laatste maar wat graag in ontvangst. “Bedankt voor de vele aardige verklaringen over de persconferentie gisteren. Rush Limbaugh zei dat het een van de beste ooit was. Fake media niet gelukkig!”, tweette hij vrijdag.

Bron: Belga