EuroMillions Volley League - Strijd om derde plaats ligt helemaal open

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met een wedstrijd tussen Antwerpen en Aalst stond op de zeventiende speeldag in de EuroMillions Volley League vooral de strijd om de derde plaats, belangrijk als uitgangspositie voor de play-offs, centraal. Antwerpen won met 3-1 en hees zich zo naast Aalst in de stand. Aalst startte met een voorsprong van drie punten aan de opdracht, maar had geen makkelijke taak in het hol van de leeuw. Antwerpen startte het best aan de wedstrijd en leek zelfs eventjes op weg naar een 3-0. Aalst knokte zich wel terug in de match, maar uiteindelijk zorgde Antwerpen in het slot dat het naast de Oost-Vlamingen in de top drie kwam (25-21, 25-18, 20-25, 25-20).

Roeselare, tweede in de stand, kwam in Leuven nooit in de problemen. De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd, maar de kersverse bekerwinnaar had genoeg aan één versnelling in de eerste set. Daarna was er vooral Roeselaarse controle (21-25, 18-25, 16-25).

Voor Zoersel was de zevende plaats en een betere uitgangspositie voor de nacompetitie nog speelbaar, voor Gent zit er zelfs nog een playoffticket in. De thuisploeg startte het best, maar uiteindelijk kwam Gent beter in de wedstrijd. De vroege achterstand bogen de Oost-Vlamingen om in een driepunter (25-22; 18-25, 21-25, 18-25), waardoor het de kansen op de top zes gaaf houdt. Daarvoor moet het wel winnen tegen Antwerpen op de slotspeeldag.

Zondag kan Maaseik de eerste plaats al definitief veiligstellen in Borgworm, terwijl Menen Guibertin bezoekt.

.

bron: Belga