‘Hitman’: een geslaagde comeback

PS4/XONE/PC In 2016 blies Square Enix ‘Hitman’ nieuw leven in met een verrassend episodisch formaat. Voor wie liever wachtte, is er nu het volledige eerste seizoen in fysieke versie.

Het eerste seizoen van ‘Hitman’ was lang niet even spannend als ‘Life is Strange’, maar de game was wel een leuke verrassing en de beroemde huurmoordenaar verkeerde in bloedvorm. De zes episodes nemen je mee naar alle uithoeken van de planeet. Van Parijs over Marrakesh en Bangkok. De decors waren nog nooit zo uitgebreid en gevarieerd.

Je geniet van een enorme vrijheid en elke missie kan op tal van manieren worden afgerond. Om zijn doelen uit te schakelen, moet Agent 47 gebruik maken van vermommingen, zijn scherpschuttersgeweer, vergiftiging en sabotage. En hij kan natuurlijk als vanouds rekenen op zijn pianosnaar.

Met graphics op het niveau van de new-genconsoles herneemt én verbetert dit eerste seizoen alle mechanismen die de saga zo succesvol maakten. Voor 45 euro krijg je alle missies en updates, en ook nog eens drie bonusmissies. Een geslaagde comeback die meer dan de moeite waard is. µ

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Hitman