Proximus League - Leider Lierse verspeelt dure punten op bezoek bij Lommel

Lommel en Lierse hebben vrijdagavond 1-1 gelijkgespeeld in de openingswedstrijd van de 27e speeldag in de Proximus League. Bij winst had Lierse de tweede periodetitel haast niet meer kunnen ontlopen, maar door het puntenverlies kan Antwerp zaterdag opnieuw op gelijke hoogte van de Lierenaars komen in die tweede periode. Al na twee minuten leek Lierse op voorsprong te komen op bezoek bij Lommel, maar Benson zag zijn schot uiteenspatten op de dwarsligger. Na 25 minuten was het dan toch raak voor Lierse toen Lenaerts zijn eigen doelman verschalkte. Lierse leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar speelde een heel wat minder goede tweede helft. Het was dan ook niet onverdiend toen Lommel na 63 minuten op gelijke hoogte kwam via een kopbaldoelpunt van Wouter Corstjens op een hoekschop. Lommel had bloed geroken en ging voluit voor de overwinning. Lierse kreunde onder de druk van de Limburgers, maar kon uiteindelijk toch nog een punt terug mee naar Lier nemen.

In de tweede periode blijft Lierse aan de leiding met 26 punten en nog amper een wedstrijd te gaan. Antwerp staat in die tweede periode op de tweede plaats op drie punten van Lierse, met nog twee wedstrijden voor de boeg. De winnaar van de tweede periode speelt een barrageduel voor de promotie naar de Jupiler Pro League tegen Roeselare, de winnaar van de eerste periode. Lommel blijft troosteloos laatste in het algemene klassement met achttien punten.