Maxima rond 10 graden tijdens komende grijze periode

Maxima rond 10 graden tijdens komende grijze periode

De komende dagen is grijs de overheersende weerkleur, al kan de zon zaterdag en zondag nog af en toen te zien zijn. Volgende week is geregeld regen te verwachten. De maxima schommelen meestal rond 10 graden. Dat meldt het KMI. Vrijdagnamiddag is er veel bewolking met vooral in de oostelijke helft van het land nog buien. De maxima liggen tussen 5 graden in Hoog-België en 10 graden in het westen van het land. ’s Avonds vallen de laatste buitjes in het zuidoosten van het land. Daarna vormt er zich veel lage bewolking, nevel en mist. In de Kempen en de Ardennen kan die mist lokaal aanvriezen.

Morgen begint op de meeste plaatsen grijs met lokaal nog enkele nevel- of mistbanken. In de loop van de dag wordt de kans op opklaringen groter, vooral langs de kust en de Franse grens. De maxima liggen tussen 10 graden in het westen van het land en 4 graden op de Ardense hoogten. Zondagochtend is het eerst nog droog met mogelijk wat opklaringen. Later trekt een storing over het land. Het wordt dus zwaarbewolkt vanaf de kust, maar de neerslag blijft beperkt. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden.

Van maandag tot donderdag trekken verscheidene Atlantische storingen over onze regio. Het is dus vaak zwaarbewolkt met geregeld regen. De maxima liggen in de buurt van 10 graden in het centrum van het land. Vrijdag stroomt er koudere lucht van polaire oorsprong naar ons land en zakken de maxima naar zowat 6 graden.

bron: Belga