Vlaams Parlement nodigt Brusselse collega's uit voor gezamenlijke commissiezitting

door
Belga
Leestijd 1 min.

De commissie Brussel en Vlaamse Rand van het Vlaams Parlement nodigt de collega's van het Brusselse Parlement uit voor een gezamenlijke vergadering over het dossier van de hinder rond de luchthaven van Brussels Airport. Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) en commissievoorzitter Katia Segers (sp.a) hebben daarvoor een brief gestuurd naar Brussels parlementsvoorzitter Charles Picqué (PS). Het dossier van de hinder rond de luchthaven zit in een zoveelste impasse. De Vlaamse regering heeft net vandaag aangekondigd dat het een nieuw belangenconflict zal indienen tegen de Brusselse geluidsnormen.

Tegelijk wil het Vlaams Parlement toch meezoeken naar een oplossing. "De Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand is de mening toegedaan dat het in ons aller belang is op de hoogte te zijn van elkaars standpunten over Brussels Airport", luidt het in de brief. "Hopelijk kunnen we door dialoog dichter bij elkaar komen", zegt commissievoorzitter Katia Segers.

Na de gezamenlijke commissievergadering wil de commissie volgens Segers ook een reeks hoorzittingen over het dossier organiseren. Bedoeling is dan om een hele reeks betrokkenen en specialisten te horen over alle aspecten van het luchthavendossier.

bron: Belga