Publipart – “Nood aan Kamervoorzitter boven het gewoel”

Publipart - "Nood aan Kamervoorzitter boven het gewoel"

Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo stelt zich vragen bij de rol van Siegfried Bracke als Kamervoorzitter. “Zeker in deze tijd heeft de Kamer nood aan een voorzitter die ietwat boven het gewoel staat en aan wiens integriteit we niet hoeven te twijfelen”, aldus Calvo. De Groen-fractieleider zal de zaak ook aankaarten tijdens de conferentie van de voorzitters in de Kamer. Tijdens de bijzondere gemeenteraad in Gent over Publipart spaarde N-VA-fractieleider en Kamervoorzitter Siegfried Bracke zijn kritiek op de Gentse meerderheid en met name op de socialisten niet. Maar Bracke kreeg zelf verwijten en kritiek terug over de vergoedingen die hij krijgt als adviseur bij Telenet. Bracke, die eerst had geweigerd de hoogte van zijn Telenet-vergoeding bekend te maken, liet daarop via Twitter weten dat hij opstapt bij Telenet.

Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo is niet mals voor Bracke. “Elke vogel zingt zoals hij gebekt is en niemand verbiedt Bracke om stevig oppositie te voeren in Gent. Maar zijn optreden de laatste uren en dagen is echt weinig fraai. Wij gaan dit straks ook aankaarten want wij zijn daar zeer bezorgd over. Nu onze democratie toch wat in woelige tijden verkeert, hebben we een Kamervoorzitter nodig die aan de kar trekt en weet te verenigen”, legt Calvo uit.

Calvo hoopt dat ook de andere fracties woensdag een duidelijk signaal geven aan Bracke. “Net nu we over partijgrenzen heen moeten werken rond eerlijke en transparante politiek hebben we een sterke, gedragen parlementsvoorzitter nodig. Ik hoop dat iedereen dat vindt. Want het is ook voor iedereen, voor elke fractie, voor het hele parlement, belangrijk. Wij hopen dat Bracke dit ook tijdig inziet”, besluit Calvo.

bron: Belga