N-VA wil geen bijzondere parlementscommissie

N-VA wil geen bijzondere parlementscommissie

N-VA wil in het Vlaams parlement geen ad hoc-parlementscommissie oprichten om zich te buigen over strengere regels voor intercommunales. Ook CD&V en Open Vld verzetten zich tegen een dergelijke commissie. In de Gentse gemeenteraad vroeg N-VA wel een commissie rond Publipart. Oppositiepartij Groen pleitte vandaag in het Vlaams parlement voor de snelle oprichting van een commissie waar nieuwe regels voor de intercommunales en hun dochters kunnen worden opgesteld. “Zoiets kan perfect worden besproken binnen de commissie Binnenlands Bestuur”, reageerde Michel Doomst (CD&V) onmiddellijk. “Een bijzondere commissie is windowdressing”, zei Matthias Diependaele van N-VA. “Dit hoort thuis in de commissie Binnenlands Bestuur.”

In de Gentse gemeenteraad koos N-VA eerder wel voor de aanval en hield de partij zelfs een pleidooi voor een onderzoekscommissie. Fractieleider Siegfried Bracke vroeg er de oprichting van een commissie Optima-bis.

Groen kreeg vandaag wel steun van sp.a. “Björn Rzoska heeft een punt, het zou goed zijn als we dit kunnen afronden voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen begint”, zei fractieleider Joris Vandenbroucke.

bron: Belga