Geluidshinder Brussels Airport – Economische en Sociale Raad Brussels Gewest stelt 7 actiepunten voor

De procedures die ’s nachts van kracht zijn verlengen tot 7 uur. Dat is een van de actiepunten waar de Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woensdag voor pleit in verband met de problematiek van de geluidsnormen boven het Brussels Gewest. De raad komt maandag bijeen omdat Vlaanderen een nieuw belangenconflict wil indienen voor de geluidsnormen rond Brussels Airport. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts legt de Vlaamse regering vrijdag de beslissing voor.
De Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (ESRBHG) vroeg woensdag “dat er op korte termijn een nieuwe kalender wordt aangenomen voor de werkzaamheden van een ad hoc groep die oplossingen moet zoeken.”
De ESRBHG pleitte woensdag voor zeven actiepunten: de procedures die ’s nachts van kracht zijn verlengen tot 7 uur, steun voor het masterplan van Brussels Airport die de uitbreiding voorziet van de piste 25 L naar het westen om zo de dichtstbevolkte zones te vermijden zonder dat er geraakt wordt aan de capaciteit van de luchtvaarttrafiek en een versterkt verbod van de luidste vliegtuigen tijdens de nacht, op basis van precieze en overlegde criteria.
Daarnaast wil de raad onder meer ook de reactivering van de ringroute en een verbetering van de juridische veiligheid van de vluchtprocedures.

bron: Belga