Champions League - Real Madrid klopt Napoli, Bayern erg ruim voorbij Arsenal

Dries Mertens en Napoli hebben woensdag niet kunnen stunten in hun heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League voetbal. De Italianen gingen na een erg genietbare wedstrijd in de Spaanse hoofdstad met 3-1 onderuit bij titelhouder Real Madrid. In de andere wedstrijd maakte Bayern München brandhout van Arsenal, het werd maar liefst 5-1. Man in vorm Mertens, al goed voor zestien treffers in de Italiaanse Serie A, begon zoals verwacht in de basiself in het Estadio Santiago Bernabeu en maakte de wedstrijd ook vol. Titelverdediger Real nam een verschroeiende start en al na amper 20 seconden knalde Benzema op de vuisten van Reina. De Napolitanen moesten even bekomen, maar sloegen in de achtste minuut keihard terug. Hamsik stuurde Insigne diep en die verschalkte Navas met een knap schot van op zo'n 35 meter: de verrassende 0-1 stond op het bord, de Real-goalie ging allerminst vrijuit.

Lang konden Mertens en ploegmaats niet van hun voorsprong genieten, tien minuten later stond het al 1-1. Benzema kopte een perfecte voorzet van Carvajal onhoudbaar tegen de netten. Diezelfde Benzema was vlak voor rust nog dicht bij de 2-1, maar zijn poging belandde tegen de paal. Kort na rust stelde de Koninklijke orde op zaken. In minuut 49 krapte Kroos de 2-1 voorbij Reina, vijf minuten later nam Casemiro een afvallende bal heerlijk op de slof (3-1). Aan de overzijde mikte Mertens een uitstekende kans nipt over doel, even later stuitte hij op Navas en nog enkele minuten later kreeg hij geel. Het bleef 3-1, Napoli is nog niet helemaal uitgeteld.

In de andere wedstrijd van woensdag tussen grootmachten Bayern München en Arsenal opende de Duitse Rekordmeister de score na elf minuten. Het was de Nederlander Arjen Robben die doelman Ospina te grazen nam met een heerlijke knal in de bovenhoek. De Gunners kwamen op het halfuur langszij via Alexis Sanchez, die een strafschop op Neuer trapte maar de herneming met veel moeite in doel verlengde.

Meteen na de pauze ging de thuisploeg op het gaspedaal staan. Prijsschutter Lewandowski lukte al snel de 2-1 (53.), drie minuten later zorgde Thiago Alcantara voor de 3-1 en nog eens zeven minuten later was diezelfde Thiago goed voor zijn tweede van de avond (4-1). Twee minuten voor affluiten trof ook invaller Müller raak (5-1), hij maakte de terugmatch helemaal overbodig. Het is al de derde keer in vijf jaar dat Bayern München en Arsenal elkaar in de ogen kijken in achtste finales van de Champions League, de Londenaars kwamen nog nooit als overwinnaar uit de bus.

In de dinsdag gespeelde wedstrijden gaf Paris Saint-Germain FC Barcelona een pandoering van jewelste - het werd maar liefst 4-0 in het Parc des Princes - en klopte Benfica Borussia Dortmund met het kleinste verschil (1-0). De andere heenmatchen bij de laatste zestien worden op 21 (Leverkusen-Atletico en Manchester City-Monaco) en 22 (Porto-Juventus en Sevilla-Leicester City) februari gespeeld. De terugwedstrijden zijn voor 7, 8, 14 en 15 maart.