Chinese koppels kunnen liefdesverzekering afsluiten

AFP / W. Zhao

Hoe zeg je je geliefde dat jullie relatie voor eeuwig en altijd is, zonder te trouwen? In China kan het met een liefdesverzekering. 

Jonge Chinese koppels kunnen hun prille liefde laten verzekeren voor 299 yuan (41 euro) bij China Life, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in het land. Die polis dekt echter geen kosten wanneer je bijvoorbeeld het servies kapot gooit bij een slaande ruzie.

In plaats daarvan viert de verzekering de liefde. Drie jaar na het afsluiten van de akte, krijgt het koppel tien jaar de tijd om te huwen. Stappen ze in die periode in het huwelijksbootje, dan voorziet de verzekeraar 10.000 rode rozen uit de provincie Yunnan. Dat bericht Asia Times.

De opmerkelijke polis zou niet vermeld staan op de site van China Life, maar de Aziatische nieuwssite kon het bestaan ervan toch bevestigen. “Het is een nieuwe verzekering die we enkel op mobiele apparaten hebben gelanceerd”, weet het bureau van China Life in Peking. “De polis is specifiek gericht op jongeren.”

De verzekeraar gokt er dus op dat de prille liefde niet blijft duren, al omvat de akte ook een ongevallenzekering. Tijdens de periode van drie jaar kan diegene die de verzekering heeft afgesloten tot 10.000 yuan (1.370 euro) krijgen bij een ongeluk. Of hoe je het praktische kan koppelen aan een geschenk voor een geliefde.