Zon meldt zich opnieuw, met overtuiging

Zon meldt zich opnieuw

Maandagnamiddag wordt het mooi en zonnig, al kunnen er vooral in het uiterste oosten van het land tijdelijk en plaatselijk lage wolkenvelden voorkomen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum van het land. Er staat een schrale, matige oostenwind. Maandagavond en -nacht is het overal helder. In de de Ardense valleien kan heel plaatselijk aanvriezende mist gevormd worden. De minima liggen tussen 0 en -4 graden. De wind waait eerst matig in Laag- en Midden-België en nog af en toe vrij krachtig in Hoog-België, uit oost tot zuidoost. Later wordt hij matig op het reliëf en zwak tot matig in de andere streken.

Ook dinsdag krijgen we volop zon. Het wordt zacht met maxima tussen 7 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 12 graden in het centrum. De wind waait eerst matig tot vrij krachtig op de Ardense hoogten en zwak tot matig in de andere streken, uit oostzuidoost. Overdag wordt hij meestal zwak en ruimt hij naar zuidoost. ’s Avonds en ’s nachts blijft het helder of lichtbewolkt met minima van -2 graden op de Ardense hoogten tot +3 graden aan de kust. In het binnenland kan het nog vriezen aan de grond.

Woensdag wordt het vrij mooi en zacht met veel zon en later op de dag wat meer bewolking in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 14 graden in Vlaanderen. Donderdag wordt het meestal zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen, vooral dan voor de noordelijke helft van het land. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden, bij een matige zuidwesten- tot westenwind.

Ook vrijdag is het vaak bewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. Mogelijk verschijnen er later op de dag enkele opklaringen. Zaterdag blijft het droog met zonnige perioden en maxima tot 11 graden. Zondag en maandag liggen we onder invloed van zwakke storingen met temperaturen rond 10 graden.

bron: Belga