UK Open darts – Ronny Huybrechts gooit ninedarter, maar verliest finale

UK Open darts - Ronny Huybrechts gooit ninedarter

Nadat ’s werelds nummer een Michael van Gerwen vrijdag geschiedenis schreef met twee ninedarters in één wedstrijd tijdens het vierde kwalificatietoernooi voor het UK Open, werden er zaterdag in het Engelse Wigan opnieuw twee ninedarters gegooid. Eén daarvan nam Ronny Huybrechts (PDC-47) voor zijn rekening. De andere kwam op naam van Darren Webster (PDC-32). Huybrechts stootte door naar de finale, maar moest daarin met 6-3 de duimen leggen voor de Australiër Simon Whitlock (PDC-16). De 51-jarige Antwerpenaar zette een fantastisch parkoers neer in het UK Qualifier 5. Na 6-2 en 6-4 zeges tegen Kevin Dowling (PDC-121) en Matthew Edgar (PDC-121) won hij in de derde ronde met 6-5 van de Schotse tweevoudige wereldkampioen Gary Anderson (PDC-2). In de zestiende finales ging Terry Jenkins (PDC-17) ook met 6-5 voor de bijl en een ronde later onderging Ian White (PDC-13) hetzelfde lot.
In de kwartfinales stond de 20-jaar oudere broer van Kim Huybrechts tegenover Darren Webster, die in de vierde ronde tegen de Nederlander Benito van de Pas (PDC-15) een ninedarter weggeprikt had. Huybrechts imiteerde dat in het tweede leg. Na twee 180’s wierp hij 141 uit, goed voor de eerste ninedarter in zijn PDC-loopbaan. Huybrechts moest wel toezien hoe Webster een 2-4 voorsprong nam, maar veegde dat met uitworpen van 81, 156, 124 en 44 helemaal weg. In zijn halve finale tegen Michael Smith (PDC-11) haalde Huybrechts een 4-5 achterstand op en maakte hij het met een 106 uitworp uit. De ultieme bekroning kwam er niet. Tot 2-2 hield Huybrechts gelijke tred met Whitlock, maar dan pakte de 47-jarige “Wizard of Oz” vier van de volgende vijf legs.
Voor Kim Huybrechts (PDC-14) eindigde het in de achtste finales met een 6-5 nederlaag tegen Mervyn King (PDC-22). Dimitri Van den Bergh (PDC-51) werd in de derde ronde met 6-4 uitgeschakeld door Tedd Evets (PDC-77). Mike De Decker (PDC-72) leed in de eerste ronde een 6-1 nederlaag tegen Mark Hylton (gr).
Wereldkampioen Van Gerwen nam niet deel aan Qualifier 5. Zondag wordt in Wigan het zesde en laatste kwalificatietoernooi voor het UK afgewerkt.

.

bron: Belga