Publipart – “Eerlijkheid en transparantie is essentieel voor Groen”

Het ontslag van Tom Balthazar (sp.a) als lijsttrekker van de kartellijst sp.a/Groen is “duidelijk en noodzakelijk”. De partij wil eerst de zaak grondig uitklaren, vooraleer conclusies te trekken over de toekomst van het kartel, zegt de Gentse Groen-schepen Elke Decruynaere, nummer twee op de kartellijst. “We nemen akte van de beslissing van schepen Balthazar”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen). “Dit is een duidelijk en noodzakelijk signaal. Er blijven echter nog veel vragen onbeantwoord. Alle partijen die betrokken zijn in het dossier moeten openheid en transparantie geven. De Gentenaars hebben hier recht op.”
Decruynaere herhaalt ook haar oproep naar volledige openheid in het Publipart-dossier. “Het kan niet dat belastinggeld wordt ingezet voor dubieuze investeringen. Hier moeten we definitief van af. Vertegenwoordigers van gemeenten zitten in intercommunales voor het algemeen belang en niet voor hun eigenbelang.”
Decruynaere zegt vragen over de toekomst van het kartel te begrijpen. “Het allerbelangrijkste is dat deze zaak grondig wordt uitgeklaard. Op basis daarvan gaan we onze conclusies trekken. Groen staat voor een eerlijke en transparantie politiek en dat is de basis voor elke samenwerking.”

bron: Belga