Zachter en zonniger weer in het verschiet

Zachter en zonniger weer in het verschiet

Vandaag neemt de bewolking al vrij vlug toe en wordt het zwaarbewolkt of betrokken met, vooral over het oostelijk deel van het land, mogelijk wat lichte sneeuw of motsneeuw. De maxima schommelen in Vlaanderen rond of net boven het vriespunt, in de Ardennen net onder het vriespunt. Dat meldt het KMI. Ook vanavond en in de komende nacht blijft het veelal bewolkt en over vrijwel heel het land is er kans op lichte sneeuwval. De minima schommelen tussen -2 en -6 graden. Er is gevaar voor gladde wegen.

Morgen is het meestal grijs met nog wat neerslag, eerst nog sneeuw, later overgaand in smeltende sneeuw en regen. Het wordt iets zachter met maxima van 2 tot 6 graden.

Zondagmorgen is er eerst nog veel bewolking met nog kans op een buitje. Daarna wordt het overal droog met breder wordende opklaringen. De maxima bedragen 5 tot 10 graden.

Volgende week blijft het overdag zacht en droog en is er regelmatig zon. ’s Nachts blijft het evenwel op de meeste plaatsen licht vriezen. Woensdag en donderdag kunnen er over het westen van het land meer wolkenvelden binnendrijven.

bron: Belga