Trumps raadgeefster die opriep Ivanka’s producten te kopen tot de orde geroepen

Trumps raadgeefster die opriep Ivanka's producten te kopen tot de orde geroepen
Trumps raadgeefster die opriep Ivanka's producten te kopen tot de orde geroepen

Kellyanne Conway, een raadgeefster van Donald Trump, werd donderdag op het matje geroepen nadat ze opriep de producten uit Ivanka Trumps kledinglijn te kopen. “Ga de producten van Ivanka kopen. Ik haat winkelen maar ik ga ze vandaag kopen”, zei Conway aan televisiezender Fox. “Het is gewoon een prachtige lijn. Ik heb er ook producten van. Ik ga gratis reclame maken hier: ga ze vandaag kopen, iedereen, je kan ze online vinden”, voegde ze toe.
Trumps raadgever reageerde daarmee op de aankondiging van winkelketen Nordstrom, die besliste niet langer kledij en schoenen van het merk van de dochter van Donald Trump te verkopen.
Sean Spicer, de woordvoerder van het Witte Huis, liet weten dat Conway op het matje werd geroepen, maar wilde verder geen commentaar kwijt.
Leden van de uitvoerende macht mogen van het Bureau voor Overheidsethiek echter geen bedrijven of producten steunen, of het platform waar ze over beschikken gebruiken om vrienden of familieleden financieel te bevoordelen. Twee leden van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein Jason Chaffetz en de Democraat Elijah Cummings, vroegen het Bureau voor Overheidsethiek daarom een onderzoek te starten.
Het Bureau liet op Twitter weten veel klachten te hebben ontvangen over de uitlatingen van Conway, maar voegde toe niet bevoegd te zijn om de zaak te onderzoeken. Die bevoegdheid komt de FBI of het Congres toe, zo klonk het.
Trump nam eerder ook al de verdediging van zijn dochter op. “Mijn dochter Ivanka is oneerlijk behandeld door Nordstrom. Zij is een geweldig persoon, die me altijd drijft om het juiste te doen. Verschrikkelijk!”, zo reageerde hij op Twitter. Volgens het Witte Huis deed Trump daar niets mis mee, omdat hij het recht heeft zijn familie te verdedigen.

Bron: Belga