Meer dan honderd Britse Brusselaars vragen Belgische nationaliteit aan

Sinds het brexit-referendum in juni van vorig jaar hebben al meer dan honderd Britten die in Brussel wonen, de Belgische nationaliteit aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van de verschillende Brusselse gemeenten. Elsene spant met 1.500 Britten op haar grondgebied de kroon. Ongeveer 300 van hen vroegen bij de gemeente inlichtingen over hoe ze de Belgische nationaliteit kunnen bekomen. 41 van hen vroegen de nationaliteit ook effectief aan, 33 van hen hebben die al bekomen.
Brussel stad volgt met 40 aanvragers en 19 goedgekeurde dossiers. Ukkel telde 50 aanvragen, waarvan er al 18 groen licht hebben gekregen.
Etterbeek kreeg er sinds juni 25 Britse Belgen bij, Sint-Lambrechts-Woluwe telde er 12 en Oudergem 7. Ook in die gemeenten zijn nog enkele tientallen dossiers in behandeling bij de procureur des konings, die de uiteindelijke goedkeuring moet geven.
Hetzelfde geldt voor Sint-Agatha-Berchem en Watermaal-Bosvoorde, waar ook al een tiental Britten de Belgische nationaliteit hebben gekregen.
Koekelberg kreeg één aanvraag, Sint-Gillis en Schaarbeek communiceerden hun cijfers nog niet.

bron: Belga