Kans op sneeuw vrijdag en in het weekend

Kans op sneeuw vrijdag en in het weekend

Het is vrij koud met veel wolken en hier en daar wat lichte sneeuw of motsneeuw. De maxima liggen rond 1 graad. Dat meldt het KMI. Ook vannacht blijft het meestal zwaarbewolkt en kan er nog wat lichte sneeuw vallen. Later is er ook gevaar voor aanvriezende mist. Met temperaturen tussen 0 en -3 graden wordt het opletten voor gladde wegen. Morgen is een betrokken dag met perioden van, veelal smeltende, sneeuw in Vlaanderen en sneeuwval in de Ardennen. Vooral daar kan er een sneeuwlaagje ontstaan van meerdere centimeters. De maxima stijgen naar waarden tussen 0 graden in de Hoge Venen en 3 graden aan zee.

Zondag is het eerst vaak bewolkt met hier en daar nog kans op wat lichte sneeuwval. Later gaat het eerder om enkele regenbuien en in de loop van de namiddag wordt het droog met breder wordende opklaringen vanaf het oosten. Het is zachter met maxima van 3 tot 7 graden bij een zwakke tot soms matige oostenwind.

Volgende week bevinden we ons onder invloed van een hogedrukgebied dat een groot deel van Europa bedekt. Van maandag tot woensdag krijgen we veel zon met vooral op woensdag wat meer wolken. De maxima schommelen eerst rond 7 à 8 graden maar klimmen tegen woensdag richting 12 graden in het centrum. In eerste instantie is er wel nog kans op lichte nachtvorst op veel plaatsen.

Donderdag en vrijdag neemt de bewolking wat toe vanaf het westen maar het blijft veelal droog. De maxima schommelen dan rond 9 graden.

bron: Belga