Limburg vakantiegids 2017 heet je ‘altijd welkom’!

Limburg Vakantiegids
Gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens deelt de Limburg Vakantiegids uit in het station van Hasselt. Copyright Raymond Lemmens

De Limburg Vakantiegids 2017 is aan zijn derde editie toe. Dit gratis salontafelboek biedt weer volop inspiratie in woord en beeld voor een verblijf of uitstap naar Belgisch-Limburg. Dit jaar focust de gids op de Limburgse gastvrijheid, met nog meer tips voor jong én oud, microavonturen en extra aandacht voor personen met een beperking.

Vrijdag 10 februari verdeelt het Metroteam de gids in de stations van: Oostende, Kortrijk, Antwerpen Berchem, Antwerpen Centraal, Leuven, Hasselt, Aalst, Gent Sint-Pieters, Brussel Centraal, Brugge en Mechelen.

Op zaterdag 11 februari is de Limburg Vakantiegids 2017 gratis verkrijgbaar in uw krantenwinkel.

De reisgids is gratis online te bestellen en te doorbladeren via toerismelimburg.be. Hij is ook verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

300 pagina’s met alle toeristische toppers

De Limburg Vakantiegids 2017 bundelt opnieuw het beste van Belgisch-Limburg in één boek. Je kan hem doorbladeren, je laten inspireren voor een bezoek én je ter plaatse laten gidsen. Naast toeristische toppers zoals het fietsroutenetwerk en landschappen, serveert het boek informatie over de Limburgse gastronomie, kinderactiviteiten, streekgerechten en logies.

Gastvrijheid centraal

Het centrale thema van de derde editie is de Limburgse gastvrijheid. De slogan van het boek luidt ‘Altijd welkom in Limburg’. Daarbij slaat ‘altijd’ enerzijds op ‘het hele jaar door’. In Limburg heeft elk seizoen zijn charme – of je nu fietst, wandelt, cultuur opsnuift of jezelf graag gastronomisch laat verwennen. ‘Altijd’ betekent ook ‘voor iedereen’. Zo zijn er gerichte tips voor personen met een beperking en is de bijlage ‘Toegankelijk Limburg’ online en in print beschikbaar, met tips en adresjes voor ouders met buggy’s én personen met een beperking. Het is belangrijk dat de Limburgse gastvrijheid voor niemand onbereikbaar is.

Streekgerechten en topgastronomie

De gids serveert ook weer met volle goesting het lekkers dat Limburg te bieden heeft. Van het fruit aan de bomen en de groenten recht van het veld, tot de gerenommeerde Limburgse wijnen en streekbieren. De beste restaurants worden niet over het hoofd gezien. Gault&Millau verklapt zijn insidertips.

Filmlocaties en microavonturen

Limburg heeft zijn plek op het scherm veroverd. In de gids ontdek je de filmlocaties van ‘Rundskop’ in Sint-Truiden of het hotel Beau Séjour uit de gelijknamige spannende televisiereeks. Een leuk extraatje zijn de microavonturen. Deze belevingsvolle tips zijn niet alleen gericht op toeristen, maar ook op Limburgers die op deze manier hun dagelijkse omgeving vanuit toeristische ogen bekijken. Zo leren ze hun provincie nog beter kennen, worden ze nog meer ambassadeurs van Limburg en krijgt de Limburgse gastvrijheid een extra duw in de rug.

Gouverneurswoning als pop-up café

Het is geen toeval dat gastvrijheid centraal stond bij de lancering van het boek. Gouverneur Reynders zette op donderdagavond zijn woning open. Gouverneur Reynders: “Meer dan 150 publieke en private partners werkten mee aan het boek. Bijna 550 partners participeren dit jaar in het samenwerkingsmodel van Toerisme Limburg. Zij leveren zo een extra bijdrage aan de economie van de vrije tijd en de welvaart in Limburg. Dat verdient een dikke merci. We kozen voor een informeel contactmoment. Mijn ambtswoning werd tijdelijk omgevormd tot een pop-up café. Het team van Toerisme Limburg stond in voor de bediening. Zo gaven we op een authentieke manier gestalte aan de Limburgse gastvrijheid.”

Win elke week een verblijf

In het kader van de gastvrijheid geeft Toerisme Limburg elke week een Limburg Vakantiecheque weg t.w.v. 250 euro. Iedereen die zijn verblijf online boekt via toerismelimburg.be maakt kans om een 2de verblijf te winnen.