Twee salafisten opgepakt op verdenking van terreur in Duitsland

Twee salafisten opgepakt op verdenking van terreur in Duitsland
Twee salafisten opgepakt op verdenking van terreur in Duitsland

De Duitse politie heeft twee mannen opgepakt uit het salafistische milieu in de stad Göttingen, en daarmee mogelijk een nakende aanslag verijdeld. Het gaat om een 27-jarige Algerijn en een 23-jarige Nigeriaan, aldus de politie in Göttingen en het ministerie van Binnenlandse Zaken van Nedersaksen. Over de precieze plannen van beide mannen wou een woordvoerster van de politie in Göttingen niets kwijt. De minister van Binnenlandse Zaken in de deelstaat, Boris Pistorius, sprak wel van een “heel belangrijke klap” voor het milieu.

Beide mannen woonden al geruime tijd met hun gezinnen in Göttingen, waar ze leden van het islamistische milieu zijn. Ongeveer 450 agenten doorzochten in de nacht van woensdag op donderdag elf gebouwen in de omgeving van Göttingen en een huis in het noorden van de deelstaat Hessen. Bij die huiszoekingen zijn de twee mannen opgepakt. Het is nog niet duidelijk welk bewijsmateriaal is aangetroffen.

Uwe Lührig, hoofdcommissaris van de politie in Göttingen, zei dat de aanwijzingen voor een nakende aanslag de afgelopen dagen sterk waren toegenomen, zodat een snelle interventie noodzakelijk was. De speurders zullen meer informatie geven in een persconferentie om 13 uur.

Bron: Belga